1. >
  2. Verenigingen
  3. >
  4. Adjudantencorps

Het Adjudantencorps

Wat is het Adjudantencorps

Het Adjudantencorps is een groep mannen die allen minimaal 1 seizoen als Adjudant, een stadsprins van Knotsenburg ter zijde heeft gestaan. Ieder met zijn eigen verhaal en herrinering. Vele adjudanten hebben sedert het onstaan van het Knotsenburgse carnaval  een vriendschaps band doen ontstaan. Waarop het idee onstond om een groep te vormen onder de naam ‘t Adjudantencorps. Ex-adjudanten Theo van Gent, Bert Eigenhuizen, Arie Willems en Peter Benders vormden de basis.

Tijdens het seizoen 1989/1990, toen het S.O.C.N. in 1990 een stadsraad formeerde van ex-adjudanten kreeg het idee een vastere vorm wat resulteerde dat op 17 juni 1991 de eerste bijeenkomst met partners in het Kolpinghuis plaatsvond.Vanaf dat moment bestond ‘t Adjudanten Corps. Inmiddels uitgegroeid tot een echte gezelligheidsclub en kunnen vaststellen dat onze partners net zo enthousiast zijn als wij.

 

Onze doelstelling, het dienstbaar zijn voor het Nijmeegse carnaval, en met onze inzet steun te geven, daar waar nodig. Dit echter geheel op de achtergrond en aan de zijlijn van het Openbare Carnaval in Knotsenburg.

Wat doen wij zoal?

Zo’n 3 tot 4 maal per jaar proberen we een middag of avond te organisren waarbij de gezelligheid en het samenzijn centraal staat. De jaarlijkse BBQ, doeavond, familiedag, deelname songfestival c.v. Kiek ze Kieke en Rondom Mariken zijn voorbeelden ervan.

Het laatst benoemde is in loop der jaren tot een bekend fenomeen gegroeid waarbij de toetredende ex-adjudant van een kabinet van het afgelopen seizoen door hun Prins op ludieke wijze overgedragen wordt aan ‘t adjudantencorps. Inmiddels hebben we ons zesde lustrum bereikt en hopen nog vele jaren deelgenoot te zijn van het Knotsenburgse carnaval.

Volg het Adjudantencorps ook via:
Het bestuur

Hans Jansen-van Benthum – Voorzitter –hjvb16@gmail.com 
Gabriel van Heusden – Penningmeester –gabriel52@hetnet.nl
Geert Alwicher – Secretariaat – geertalwicher@hetnet.nl
Rob van Kol – Lid – rob_vankol@hotmail.com
Ruud de Vries – Lid – info@ruuddevriesjuwelier.nl