1. >
  2. Dweilorkesten
  3. >
  4. KwaKbergband

Dweilorkest KwaKbergband

Over dweilorkest KwaKbergband

In 1979 vond de oprichting plaats van de huidige KwaKbergband. Een groep jongeren van voetbalvereniging Trekvogels was altijd aan het zingen op feesten en andere vrolijke gelegenheden. Zo ontstond het idee om echt muziek te gaan maken. De band kreeg niet meteen zijn naam, maar heette eerst Rukmussen, de ‘alternatieve’ benaming voor de Trekvogels. 

De KwaKbergband is nu een orkest met ruim 22 muzikanten (allemaal mannen) die graag samen muziek maken tijdens evenementen als carnaval, zomerfeesten en zoveel mogelijk ertussen liggende momenten. Zo spelen we geregeld in Goch, Duitsland, luisteren we wel eens een golftoernooi op of een verjaardags- of bruiloftsfeestje. De meerdaagse buitenlandse trips naar Marbella ter opluistering van de vierdaagse daar kunnen we wel als hoogtepunten beschouwen in het bestaan van de band.

Wekelijks repeteren we in het clubhuis van VV Trekvogels, een prima locatie waar we erg blij mee zijn. We proberen continu ons repertoire aan te vullen met op dat moment populaire nummers, maar houden de gouwe ouwen er ook in.

Volg KwaKbergband ook via:
Het bestuur
Voorzitter:
Secretaris:
Penningmeester:
Muzikaalleider:
Henny Lensen
Johan Frieling
Peter Kersten
Michael Hendriks