Waalsterretjes

Een klein stukje geschiedenis.

Opgericht in 2005 door Liesbeth Boef en Inge van Gent. Begonnen met 8 leden, inmiddels 15 leden. De geschiedenis van Knotsenburg kent vele dansgarden, echter op dit moment telt Knotsenburg nog maar één dansgarde; De Waalsterretjes. Daar moeten we zuinig op zijn maar daar mogen we ook trots op zijn. Na het stoppen van Inge heeft Rosanne van der Heijden enkele jaren samen met Liesbeth de trainingen verzorgd. Na 11 jaar inspanning voor de Waalsterretjes is Liesbeth vorig jaar gestopt. Rosanne geeft geen trainingen meer, zij is alleen nog achter de schermen actief. Maar als wij stoppen, wie gaat de trainingen voor de Waalsterretjes dan overnemen was vorig jaar de vraag van Liesbeth en Rosanne. Twee enthousiaste leden van de Waalsterretjes stonden op en hebben het stokje overgenomen.

 

De Waalsterretjes seizoen 2016-2017.
Imke van den Bosch en Chloe Stoffels trainen de Waalsterretjes nu iedere dinsdagavond. Zelf hebben zij jaren danservaring welke ze nu goed kunnen gebruiken, Imke blijft zelfs meedansen. Het klinkt ontzettend cliché maar Knotsenburg kan hier echt zien dat de jeugd de toekomst heeft. In de loop der jaren is er veel veranderd in de danstechnieken. De passen zijn ingewikkelder geworden en hebben meer pit gekregen. En waarom alleen je benen gebruiken als je ook je armen kunt gebruiken om de passen kracht bij te zetten? Lenigheid en acrobatiek wordt steeds meer gewaardeerd in de gardedans. Het niveau, met name bij de grote groep wordt ieder jaar hoger. Mede door de jaren ervaring. Maar ook de kleine groep waar de motoriek en ritme houden vaak nog in ontwikkeling zijn, hebben weer hard getraint met een resultaat dat er mag zijn!

 

Het carnavalsseizoen kan wat ons betreft weer beginnen, de Waalsterretjes staan te trappelen om hun ingestudeerde dans weer aan u te laten zien. Bent u ook benieuwd naar de dans voor komend seizoen?

U zult de Waalsterretjes regelmatig tegenkomen binnen ons Knotsenburg. 

 

Wilt u dat ze ook bij u komen optreden? Of lijkt het u ook leuk om mee te dansen?
Neem dan contact op met Rosanne van der Heijden.
mail: rosannevanderheijden@live.nl  of  tel.: 06-14539901