't Swerte Schaop

Algemene contactgegevens: 

 

Voorzitter

Vincent Duppen

Bevrijdingsstraat 53

6551CM Weurt

06-54361712

v.duppen@kpnmail.nl

 

Penningmeester

Bart Boll

Hatertseweg 64

6533 AR Nijmegen

06-25534366

apmboll@gmail.com

 

Secretariaat

Irma Prudon

Hatertseweg 64

6533AR Nijmegen

06-10196099

secretariaat@swerteschaop.nl

 

Bestuurslid

Rosanne van der Heijden

De Halden 70a

6685 CE Haalderen

06-14539901

rosannevanderheijden@live.nl

 

Bestuurslid / President

Jaime Tromp

De Halden 70a

6685 CE Haalderen

06-28260848

jaime-tromp@outlook.com

 

Carnavalslocatie: café Van Ouds

 

Postadres: Hatertseweg 64, 6533AR Nijmegen

Mail: secretariaat@swerteschaop.nl

Website: www.swerteschaop.nl

Volg ons ook op Facebook & Twitter

 

 

Wie zijn wij

Zwarte schapen zie je overal, Knotsenburg, alaaf!

Sinds 11 januari 1962 kent Knotsenburg zijn eigen Swerte Schaopen. Voortgekomen uit de vroegere carnavalsclub van de A.R.K.A. (ambtenarenbond) stelde men zich destijds ten doel Nijmeegse "midden-groeperingen" meer carnaval-minded te maken. Ook nu in de 21e eeuw richten wij vol vertrouwen onze blik op de toekomst. Daarbij proberen wij onze activiteiten zo te organiseren dat er een goede harmonie blijft bestaan tussen het vernieuwende van het heden en de tradities uit het verleden. 

 

Zomaar eens een opsomming waarbij direct aangetekend dient te worden dat het verre van volledig is. Een Hofkapellen-concours, Middelbaar Scholieren Bal in Erica, uitverkiezing Grootste Swerte Schaop, kampioenschap Tonnekespraoten, Lammerenbal, Concert Carnavalesque, Gala Pronkzitting, Sociale Avonden in o.a Honinghoeve, Nijevelt, O B G en Acuris.

 

In al die jaren zijn er velen Schaopen die hun carnavaleske talenten aan het Knotsenburgse hebben getoond. Denk aan de gebroeders Selbach, Wout van de Radboud, De Henken, Hein van Brienen, zanggroep de Rammers, Ton Janssen, De Schaopers, De Gurdel Familie, Schutterskoning Marcel Claassen, orkest Fan Tatteme, dansgroep Style, de Lammekes, Zus en Zo en Bubbles. 

 

De stadsprinsen die vanuit onze vereniging de scepter hebben mogen zwaaien over Knotsenburg zijn: Frans II, Andre I, Ton II en jeugdprinsen René I, Oscar I, Harold I, Jaime I, Koen I en Tije I. 
Diverse kabinetten hebben kunnen genieten van adjudanten en pages uit de Schaope-stal. De herinneringen aan al deze mooie momenten zullen we levend houden maar ook op vernieuwende voet voort gaan. 

 

Tijdens onze activiteiten hopen wij velen, die het carnaval in Knotsenburg een warm hart toedragen, te mogen begroeten. Twee weken voordat het carnaval losbarst programmeren wij onze galazitting en ouderenmiddag en vervolgens zullen wij ons, tijdens de vier avonden in Nijmeegse verzorgingshuizen, opmaken voor de Drie Dolle Dagen.

 

Knotsenburg, 3x, Alaaf.
c.v. 't Swerte Schaop.