Ex-Prins Simon d'n Eerste

PROCLAMATIE:

Wij, het Prinsenkabinet van Simon den eerste, Prins bij de gratie van alle narren en narrinnen van het rijk van Knotsenburg, proclameren de volgende punten;

1. Plezier staat voor ons voorop,
   Wij zetten Knotsenburg op zijn kop.
2. Ruzie, oorlog en geweld gaan aan de kant,
    Samen vieren we feest, hand in hand.
3. In de mooiste stad aan de Waal,
    Stralen de sterren allemaal.
4. Nijmegen, onze stad met z'n ingepakte Sint Steven,
    Die de restaurateurs een nieuw leven gaan geven.
5. Schik maken doen we met z'n allen,
    Gaan jullie met ons mee knallen?
6. Simon I mag gaan regeren,
    We hopen een hoop mooie mensen te mogen eren.
7. In Knotsenburg slaan de verenigingen hun handen ineen,
    Om te komen tot een spetterend carnaval voor iedereen.
8. Met zes verenigingen in een Kabinet,
    Wordt Knotsenburg op de kaart gezet.
9. Openbaar Carnaval in Knotsenburgse hoeken en gaten,
10. Nijmegen, oudste stad met nieuwe wijken,
      Mensen aldaar kom eens in Knotsenburg kijken.
11. 1 voor allen en allen voor 1,
      Dit seizoen kunnen jullie niet om dit kabinet heen.

"Laat maar gaan zoals het gaat
Pluk de dag, voordat die overgaat"

Is getekend, 8 november 2014

Prins Simon d'n Eerste van Knotsenburg

Beste Knotsenburgers

Beste Knotsenburgers, hier staan we dan.

Met de klanken van het prinsenlied zijn we op 8 november jl. geproclameerd. Hier staat een echt carnavalskabinet met de stralende sterren van prinsenkabinet Prins Simon 1 van Knotsenburg !
Eind juli werd ik gebeld door de voorzitter van de SOCN. Aan het einde van het gesprek had hij nog een klein vraagje. Of ik Prins Carnaval van Knotsenburg wilde worden. Dit is een droom die een ieder graag uit ziet komen, en ik was de gelukkige.

Na een nachtje erover geslapen te hebben kon ik niet anders dan volmondig JA zeggen.

Enkele dagen later zaten we aan tafel om de details door te spreken. Begin september was ons kabinet compleet en zijn we voor de eerste keer bijeen gekomen. We hebben onze schouders eronder gezet en in korte tijd is er een hecht team ontstaan.

Tijdens de voorbereidingen passeerden berichten op facebook over de samenstelling van het kabinet met namen van pages, adjudanten en kandidaten voor de titel van Stadsprins. Het is een waar genoegen om deze berichten te volgen terwijl je zelf niets mag zeggen en weet wie dit carnavalsseizoen in het kabinet zitten en aan je zijde staan.

Graag wil ik de sterren van dit kabinet aan u voorstellen;

De eerste ster in dit kabinet is mijn page Marinde Jansen. Zij is 23 jaar, woont samen met haar eigen chef-kok Bas en werkt op een particuliere alarmcentrale. Marinde komt uit een muzikale carnavalsfamilie en is jarenlang actief geweest in de dweilorkesten wereld. Zij is hofdame bij carnavalsvereniging de Duumkes.

Aan mijn andere zijde staat een tweede ster te stralen, mijn page Laura Holland. Zij is 26 jaar en woont in Nijmegen met haar eigen timmerman Jimmy. Ze werkt bij Stichting de Waalboog als medewerker maatschappelijke zorg in opleiding. Laura komt uit een bekende carnavalsfamilie en viert het carnaval bij carnavalsvereniging De Waoterjokers.

Mijn derde ster in dit kabinet is mijn adjudant Hans Jansen - Van Benthum. Hans is 48 jaar en getrouwd met Anne. Samen hebben ze drie kinderen en wonen in Malden. Hans werkt bij NXP. Zijn vrije tijd vult hij vooral met muziek maken. Carnaval viert hij samen met zijn trompet en zijn vrienden van het dweilorkest De KwaKbergband.

De vierde ster van dit kabinet is 36 jaar jong, geboren in Nijmegen, opgegroeid op een binnenvaartschip maar woont nu in Beuningen. Zijn naam Ronald Stenssen. Zijn hobby's zijn o.a. darten, NEC en als vrijwilliger bij het KSCC. Hij is werkzaam bij een op- en overslag bedrijf in het Brabantse Oss en  viert carnaval met Het Geberste Kruukske.

Zelf ben ik 56 jaar oud, woon in Bemmel met mijn vrouw Thea, heb twee kinderen en ik werk voor de gemeente Lingewaard. Ik wandel veel met mijn hond Job en neem elk jaar deel aan de 4-daagse. Mijn grootste hobby is carnaval ,waar ik helemaal voor ga.

Sinds 1996 ben ik lid van carnavalsvereniging De Vrolijke Heikneuters en sinds 2003 President van deze vereniging.

Tot slot de man die ervoor heeft gezorgd dat wij dit jaar als sterren kunnen stralen. Chef protocol Patrick Molemans. Hij is 51 jaar, getrouwd met Mary en heeft twee kinderen. Ze zijn allemaal actief in de Carnaval. In het dagelijks leven is hij  Salesmanager en vaak onderweg maar vind wel tijd zijn feestje te vieren bij zijn carnavalsvereniging Kiek Ze Kieke.

Laat maar gaan zoals het gaat.
Pluk de dag, voordat die overgaat.

Knotsenburg, Alaaf, alaaf, alaaf
Prins Simon 1 en zijn kabinet