Ex-Prins Peter d'n Tweede

Van Peter naar Prins Peter II

 

Het seizoen is nog niet begonnen of ik mag mijn eerste stukje schrijven. Wat vertrouw je aan het papier toe om jezelf en het kabinet voor te stellen? Je begint te denken en dan,vloeien de letters op het papier, letters vormen woorden, woorden vormen zinnen!

 

Ik zal mij even voorstellen: Mijn naam is Peter Pfeil, ik ben 56 jaar en al 33 jaar gelukkig getrouwd met Jacky. Vader van Kevin en Mandy. Samen hebben wij een eigenwijze beagle met de naam Paddy.

 

Als kind zijnde ben ik veel bij diverse carnavalsverenigingen geweest om dit mooie feest al te vieren. Bij St. Anneke in de Akkerlaan, bij De Blauwe Schuit in Erica, bij ‘t Swerte Schaop (het Tienerbal) in Erica en bij Het Geberste Kruukske in het Kolpinghuis. Destijds ben ik ook diverse keren mee geweest met mijn oom, Tom Pfeil, tijdens de kroegentocht van De Blauwe Schuit. Natuurlijk met een schoonvader, Hans Minken,  die in het bestuur van Het Geberste Kruukske zat en zong bij de Sponsen gaat je hart ook richting die vereniging. Jammer dat deze twee geweldige carnavalisten dit niet meer mee kunnen maken.

 

Toen Het Geberste Kruukske 40 jaar bestond ben ik benaderd om deel te nemen  aan de Jubileumcommissie. In die hoedanigheid heb ik samen met Theo Roebbers de eerste Knotsenburgse carnaval tentoonstelling georganiseerd onder de naam: “Knotsenburg door de jaren heen”. Natuurlijk ben ik gelijk senator geworden bij Het Geberste Kruukske.

 

Verder ben ik 3 jaar adjudant geweest bij de Jeugdprinsen Robin I, Harry I en Niek I. Vervolgens ben ik 14 jaar lang voorzitter geweest van de Optochtcommissie. Ook ben ik nog 3 jaar bestuurslid geweest bij de SOCN. Sinds twee jaar ben ik voorzitter van CV Het Geberste Kruukske. Ik ben werkzaam bij Centric in Den Bosch als Service Engineer.

 

De voorzitter van de SOCN had een afspraak met mij gemaakt, op 3 april 2017, om eens over de optocht van gedachten te wisselen. Hij vertelde dat ik, na 14 jaar in de optochtcommissie gezeten te hebben, daar wel iets over kon vertellen. Na ongeveer 45 minuten van gedachten wisselen vertelde Wilfred dat hij mij bedankte voor mijn informatie en zei dat dit er mede voor zou zorgen dat de nieuwe Prins van Knotsenburg en mooie optocht gaat krijgen. Hij toonde vervolgens de laatste slide van zijn powerpoint  presentatie en sprak de, voor mij, gedenkwaardige woorden: “Wat zou het mooi zijn als je daar als Prins Peter II zou staan!” Dan ben je toch even  “flabbergasted”.

 

Natuurlijk heb ik bedenktijd gevraagd. Ik moest dit toch even een plaats geven en ook overleg plegen op mijn werk. Jacky, mijn vrouw, stond direct achter mij. Ook heb ik contact gehad met onze kinderen. Beide waren trots en vertelden mij dat ik ja moest zeggen. De volgende dag heb ik er met mijn leidinggevenden, bij Centric, gesproken en gezegd dat ze mij gevraagd hadden als Prins van Knotsenburg. Ze vertelden mij gelijk, dit moet je doen. Dit is een unieke ervaring. Hierna heb ik direct contact opgenomen met de CP Colin Skinner. Aan hem vertelde ik dat ik het een grote eer vond om Prins van Knotsenburg te zijn en om de Knotsenburgse carnavalisten voor te gaan in dit, voor mij ook, speciale feest.

 

De eerste afspraak werd direct ingepland. Tijdens dit gesprek hebben we namen de revue laten passeren van mogelijke page’s en adjudanten. Het liefst van vier verschillende verenigingen. Toen we alle namen op papier hadden staan  zou de Chef Protocol, Colin, de kabinetsleden gaan benaderen.

 

Samen met Jamie Ummels, 22 jaar, (De St. Stevenskruupers) een charmante kapster die werkt bij John Bertine en Marleen van Pinxteren, 23 jaar,  (‘t Swerte Schaop) een ijverige kok bij Het Saverijn  als page’s kunnen we zeer goed voor de dag komen. Vervolgens zijn er Tom Kleinschiphorst, 31 jaar, (De Waoterjokers) werkzaam bij Kropman als leidinggevend monteur en Peter van der Velden, 49 jaar (Kiek ze Kieke) Cateringmanager bij Defensie als adjudanten. Dit viertal zorgt ervoor dat we een prachtig kabinet hebben dat van alle markten thuis is. Wij gaan er wij met z’n allen, zoals onze Duitse oosterburen zeggen, een  mooie “Fünfte Jahreszeit” van maken.

 

Het wordt een kort maar krachtig seizoen, 63 dagen van de 11e van de 11e tot en met 13 februari 2018, dat is dus exclusief de decembermaand.

 

Wij, het kabinet van Peter II, gaan er onze schouders onder zetten. We hebben er zin in!

 

Wij zien u graag bij sociale zittingen, pronkzittingen en alle overige carnavalsactiviteiten die je maar kunt opnoemen. Carnaval is voor iedereen, jong en oud. Wij kijken ernaar uit om dit samen met u te vieren.

 

Dit alles onder het motto:

“We draoie en tolle, ien Knotsenburg gaon we deur ‘t dolle !”

 

Knotsenburg, 3 x Alaaf

Uw Kabinet,

Uw Prins Peter de Tweede.