Update

3 juni 2020

Beste Knotsenburgers,

Het seizoen 2019/2020 hebben we niet kunnen afsluiten zoals we zouden willen en 2020/2021 is helaas niet van start gegaan zoals wij als bestuur van Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen in gedachten hadden.

Het coronavirus heeft in Knotsenburg, Nijmegen, Nederland, zelfs in de hele wereld alles dusdanig op zijn kop gezet dat niets meer gaat zoals het zou moeten gaan.

Een ongekend grote crisis heeft het dagelijks leven, het sociale leven, werksituaties en dus ook het verenigingsleven van zowel carnavalisten als van welke andere vereniging dan ook, op een onvoorstelbare manier op zijn kop gezet. Het evenementenseizoen is voorbij nog voordat het begonnen is; de vooruitzichten voor volgend jaar zijn vooralsnog niet helder. Het wachten is op een vaccin en de inzetbaarheid ervan.

Voor ons als bestuur is de start van de Federatie per 1 mei nog even onhold gezet, maar dat betekent niet dat we stilzitten. Wilfred Jansen heeft na zijn termijn van zes jaar als voorzitter het besluit genomen te stoppen. Franc Korsten is naast zijn functie als penningmeester aangetreden als voorzitter a.i. maar ook de overige leden van het bestuur zijn vooralsnog aangebleven om de voortgang te bewaken en toe te werken naar de start van de Federatie en de organisatie van het seizoen 2020/2021.

Hoe lastig het is om (bijna) niet te kunnen overleggen met elkaar, om voorbereidingen te starten, om planningen te maken behoeft geen nadere toelichting. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.
Als bestuur zijn we volop in overleg met elkaar en met externe partijen om te kijken naar de mogelijkheden voor het seizoen 2020/2021.

Uiteraard zullen we jullie hiervan op de hoogte houden.Deel dit bericht


Terug naar nieuwsoverzicht