Oeuvre Award voor Ton Janssen

15 februari 2019

Ton Janssen winnaar oeuvre-prijs Rondje Knotsenburg

Ton Janssen is een Knotsenburger pur sang en is de verpersoonlijking van het Knotsenburgse lied. Hij schrijft zijn teksten en muziek vanuit het hart en brengt dit met zoveel overgave en puurheid. Door zijn liedjes ga je simpelweg nog veel meer van onze stad houden. Hij neemt je vocaal mee langs de verborgen parels van onze Keizerstad.

 Direct na de carnaval begint hij al met schrijven; vanuit zijn luie stoel, op de bus of lekker in de tuin. Hij pakt een kladbriefje en de eerste woorden vloeien al snel op papier. En dan op zijn keyboard in zijn muziekkamer urenlang pingelen totdat hij een pakkende melodie heeft gevonden. Het is altijd een lied recht uit zijn hart.

 Ton zijn muziekkamer is een kamer vol historie en inspiratie. Het lijkt wel een museum. Veel unieke herinneringen in de vorm van foto's, instrumenten, gewonnen prijzen en andere aandenkens. En natuurlijk staat het vol met muziekapparatuur. 

Ton is een muzikaal talent. Muziek zit in zijn genen. Hij bespeelt zeer veel instrumenen. Vrij recent heeft hij zichzelf nog saxofoon leren spelen.

Zijn opnames zijn ook altijd puur. Geen gekke fratsen in de studio met samples en trucages, geluidsdichte wanden, geen headset.  Gewoon op zijn keyboard en  microfoon met draad.  En Carolien en Bianca worden dan ingevlogen voor de koortjes. En niks knippen, plakken en editen. Als het niet goed is moet het gewoon weer opnieuw. Ton heeft wel het grote geluk dat zijn grootste fan thuis altijd op de eerste rij zit; zijn lieve Wilma.

Ton doet nooit mee aan wedstrijden om te winnen. En toch heeft hij een rijk gevulde prijzenkast. Hij geniet van het componeren en vindt het dan leuk om zijn liedje voor het eerst te laten horen op het Schlagerfestival. En daarna struint hij met z'n stickie in de broekzak half Knotsenburg af om zijn liedjes te laten horen. Voor wie het maar wil.

Het oeuvre van deze kanjer is ongekend. Ton heeft ons de afgelopen decennia mooie muziek gegeven en op Rondje Knotsenburg is hij ook altijd een trouwe gast. Het siert Ton ook dat hij zijn passie en ervaring overbrengt op de jongere generatie. Hij stimuleert menigeen om ook pen en papier te pakken om het gevoel voor Nijmegen op creatieve wijze een gezicht te geven.

We hebben er daarom niet lang over na hoeven denken om jou de Oeuvre-Award van Rondje Knotsenburg toe te kennen.

Was getekend,

Organisatie Rondje Knotsenburg,

Stasiu Teunissen en Ronald RoelofsDeel dit bericht


Terug naar nieuwsoverzicht