Nieuwsbrief

27 oktober 2020

Lieve Knotsenburgers,

Helaas heeft het coronavirus de wereld nog steeds in haar greep en dat heeft gevolgen voor alles wat er in de wereld speelt. Uiteraard ook voor Knotsenburg en het carnavalsseizoen 2020-2021. Zoals al aangegeven in een eerder stadium is de Prinsenproclamatie doorgeschoven naar januari 2021; mits, als, tenzij..   Helaas is deze mits, als, tenzij aangebroken. Na een schriftelijke inventarisatieronde bij alle Knotsenburgse carnavalsverenigingen en andere Knotsenburgse geledingen zijn wij als bestuur samen met hen tot de conclusie gekomen dat niet alleen een Prinsenproclamatie, maar zelfs het Groot Carnaval 2021 er niet inzit. Op basis van de huidige situatie en beperkende maatregelen waaraan we gehouden zijn, is carnaval vieren zoals we dat gewend zijn in Knotsenburg helaas niet mogelijk. We moeten de gezondheid van u, als Knotsenburgers, niet in de waagschaal stellen en daarom de keuze maken om alle overkoepelende carnavalsactiviteiten voor het seizoen 2020-2021 af te gelasten. We begrijpen dat deze beslissing voor sommigen van u niet de juiste is, maar we hopen toch dat we met onze keuze op uw begrip en steun mogen rekenen. Gezondheid gaat ons voor alles.
 

Stand van zaken De Federatie

Belofte maakt schuld! In de vorige nieuwsbrief hebben we gemeld dat we u op de hoogte zouden houden over de stand van zaken rondom de oprichting van De Federatie. Waarvan akte. Woensdag 14 oktober is in aanwezigheid van voorzitter Franc Korsten en secretaris Anton Peters, De Federatie opgericht onder notarieel toezicht van één van de notarissen van het notariskantoor De Mul Zegger in Nijmegen. Een week eerder hebben alle Knotsenburgse carnavalsverenigingen en andere Knotsenburgse geledingen de voorlopige statuten en voorstel voor een huishoudelijk reglement via de mail ontvangen. Daarbij kregen zij het verzoek om nogmaals aan te geven of zij zullen aanhaken bij De Federatie en of er onduidelijkheden/vragen zijn over de meegestuurde documenten. De reacties hierop zijn we aan het verwerken en we zullen daar z.s.m. op terugkomen. Omdat het niet mogelijk is om met een grote groep te vergaderen zijn we aan het kijken naar de digitale mogelijkheden om een online-overleg te initiëren met alle voorzitters om de bevindingen met elkaar te bespreken. Wordt vervolgd en we houden u uiteraard op de hoogte hiervan.

Bestuur S.O.C.N.

Vooralsnog blijft het huidige S.O.C.N.-bestuur aan als interim bestuur van De Federatie tot aan het eind van het seizoen, d.d. 1 mei 2021. Daarna zal er een nieuw bestuur gekozen/voorgesteld moeten worden door de leden van de Federatieraad.

Lieve Knotsenburgers: blijf op elkaar letten, blijf gezond en houdt het carnavalsvirus levend in jullie Knotsenburgse harten!

Franc Korsten, voorzitter 
Federatie Openbaar Carnaval Nijmegen


Deel dit bericht


Terug naar nieuwsoverzicht