Karel Hermsen Heer van Knotsenburg

12 november 2019

Het bestuur van Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen heeft, rekening houdend met de daartoe gestelde eisen, besloten te benoemen tot lid van de Eere-Loge, Heer van Knotsenburg,

de heer

Karel Hermsen

 

Karel heeft een zeer uitgebreid CV op carnavalsgebied.

Als oprichter en voorzitter van CV De Dolle Mollen had hij als doel het actieve carnavalsfeest bij de leerlingen van de SSGN onder de aandacht te brengen. Karel is leverancier geweest van vele Jeugdprinsen en Jeugdpages in Knotsenburg. Huug Duin, Roy Wolf en Rick Schouten zijn de meest bekendste voorbeelden. Ook was hij de ontdekking van ex-Prins Lars I. Karel heeft aan de wieg gestaan van vele Knotsenburgse activiteiten, te weten: De diverse Jeugdcarnavalslocaties begin jaren 90, De Knotsenburgse Academie van Carnavalisten, Het Leugenfestival en Huile en Nuile. Karel was ook de grondlegger van de carnavalspakketten die gemaakt zijn voor de basisscholen in Knotsenburg. Hier plukken wij nog altijd de vruchten van! Karel was ook vele jaren lid van Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen en daarbij was zijn aandachtsgebied het Jeugdcarnaval. Al vele jaren zit Karel ook in de commissie Carnavalskrant en schrijft hiervoor creatieve en ludieke stukjes.

 

Dit Lijkt Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen een uitstekend moment om Karel te eren met de benoeming tot lid van de Eere-loge als Heer van Knotsenburg.

Nijmegen, 9 november 2019

 

Bestuur Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen

Voorzitter, Wilfred JansenDeel dit bericht


Terug naar nieuwsoverzicht