Horeca Run

27 juni 2020

Beste Knotsenburgers,


Graag brengen we jullie het volgende initiatief, de Horeca Run, onder de aandacht, georganiseerd door de jonge Nijmeegse ondernemer Julia Mulder.


Ons eigen voetbalbaltoernooi `de Knotsenburg Cup`, die gespeeld zou worden op zondag 12 juli a.s. op de Grote Markt gaat dit jaar niet door. Jammer, want voor veel carnavalisten is dit evenement de sportieve opmaat naar een nieuw carnavalseizoen. Helaas kan ook dit toernooi vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Op dit moment is het nog volstrekt onduidelijk of en op welke wijze de carnavalsactiviteiten in het komende seizoen doorgang kunnen vinden.


Dat is niet alleen onzekerheid voor ons carnavalisten, maar betekent ook een gigantische financiële tegenslag voor onze horecaondernemers die het nu bijzonder moeilijk hebben. Zonder horeca kan ook het Knotsenburgse carnaval niet verder.


Knotsenburgers kunnen toch een steentje bijdragen om hun steun aan de horecaondernemers te betuigen.


De Horeca Run is een eenvoudige manier om letterlijk in beweging te komen voor je favoriete horecagelegenheid. Voor carnavalisten zou dat hun eigen `carnavalshome` kunnen zijn. Dat kan een cafébedrijf zijn, maar natuurlijk ook een clubhuis of wijkgebouw.

Het is een variant op de bekende sponsorloop. Deelname kan individueel maar ook als groep of vereniging. Deelnemers kiezen een horecagelegenheid en een actie: wandelen, fietsen, hardlopen, skaten. Het maakt niet uit, iedereen kan daar op een eigen ludieke, ook carnavaleske manier invulling aan geven. Je schrijft je in via de website, maakt een actie aan, beschrijft wat je gaat doen en voor welke horecazaak. Die actie laat je sponsoren, of je doneert zelf een bedrag. De naam van de gekozen zaak komt dan automatisch op een kaart van Nederland te staan. Deelnemers krijgen via de website aandacht en bekendheid. Alle opbrengsten voor de gekozen horecaonderneming worden automatisch geturfd en aan het einde van de actie overgemaakt naar de gekozen horecaonderneming.


De Horeca Run is gestart op 1 juni en loopt tot 1 september. De winnaars, zowel deelnemers als horecabedrijven, worden begin september bekend gemaakt.


Stap 1
Schrijf je in via: http://www.horecarun.nl

Stap 2 Start een sportieve actie voor jouw favoriete

horecaonderneming. Laat je actie sponsoren of doneer

zelf een bedrag

Stap 3 De opbrengst wordt gedoneerd aan de door jou

gekozen horecaonderneming


De actie is gestart op 1 juni en loopt tot 1 september. De winnaars, zowel deelnemers als horecabedrijven, worden begin september bekend gemaakt.


Het zou mooi zijn als de winnaars Knotsenburgers zijn.


Stichting Openbaar Carnaval NijmegenDeel dit bericht


Terug naar nieuwsoverzicht