1. >
  2. Ex – stadsprinsen
  3. >
  4. Lars den Eerste –...

Lars den Eerste

Lieve Knotsenburgers een mooie droom komt uit,

Na een periode van strikte geheimhouding mogen we het dan eindelijk van de Knotsenburgse daken schreeuwen. Het kabinet 2018 – 2019 van Prins Lars d’n Eerste is openbaar. Wat een groot voorrecht om jullie ambassadeurs voor Knotsenburg te mogen zijn. Na maanden van voorbereiding hebben we er zin in ons met hart en ziel in het feestgedruis te begeven. We gaan ervoor en staan voor Knotsenburg, want Knotsenburg sit voor 100% ien ons hèrt. Knotsenburg Alaaf.

Medio maart ben ik door de voorzitter van de SOCN gevraagd om Prins Carnaval van Knotsenburg te worden. Een vraag die mij oprecht verraste omdat ik reeds voor drie jaar had toegezegd de Chef Protocol van het kabinet te willen zijn. De voorzitter was van mening dat ik gezien mijn verdiensten voor het Knotsenburgse Carnaval eerst maar eens prins moest worden. Na rijp beraad met lieve vrouw Ilse heb ik alle bescheidenheid en schroom van me afgegooid en volmondig ja gezegd. Een mooie droom die ik als klein jongetje al had komt uit. Prins te worden van de stad waar ik zoveel van hou! Er is niets mooiers om bezig te zijn met dit mooie feest, zeker als je daar dan ook nog eens een lang seizoen de scepter over mag zwaaien. Je doet me een groot plezier.

Graag stel ik me aan u voor. Ik ben Lars Hut, 46 jaar jong. Geboren op Goeree – Overflakkee maar vanaf m’n vierde levensjaar al woonachtig in Nijmegen. De Waal heeft me hier aan wal gebracht als zoon van een gezin uit de binnenvaart. In Dukenburg heb ik mijn jeugd doorgebracht. Ben getrouwd met Ilse en ben vader van dochter Isa. In het dagelijks leven werk ik in het CWZ als verpleegkundige op de hartbewaking. Mijn ouders vierden voeger al Carnaval in de stad, maar pas tijdens mijn middelbare schooltijd op de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen, raakte ik echt besmet met het Carnavalsvirus. Ze hadden daar een eigen Carnavalsvereniging, De Dolle Mollen. Daarna heb ik veel geleerd als senator bij Carnavalsvereniging St. Anneke en vanaf 2005 ben ik actief bij Carnavalsvereniging De St. Stevenskrupers, waar ik voor mijn gevoel pas echt tot wasdom ben gekomen. Ik heb in die kleine dertig jaar al veel gedaan in Knotsenburg. Onder andere het schrijven van vele liedteksten voor zanggroep Wordt Vervolgd, maar ook voor andere artiesten. Tien jaar lang in de proclamatiecommissie gezeten, in het bestuur van de SOCN en ook Adjudant in het Kabinet van Hans IV zie ik als een bijzonder moment. Alle bewijzen in huis dat ik Knotsenburg dus echt in mien hèrt heb zitten. 

Op papier ben ik nog steeds Chef Protocol, maar gezien de huidige situatie zal deze rol dit seizoen in de praktijk door Wilfred Jansen uitgevoerd worden. Hij is er immers ook de oorzaak van dat ik in deze zotte situatie ben terecht gekomen, hihi. In het samenstellen van het Kabinet rondom mijn persoontje heb ik twee geweldige pages en twee adjudanten om me heen verzameld. Stuk voor stuk Knotsenburgers vol passie en hartstocht waar veel muziek en inspiratie in zit.


Ik stel ze graag aan u voor te beginnen met mijn charmante pages. Mijn page Manon Reichgelt, 24 jaar jong en werkzaam in de gehandicaptenzorg bij ‘Fokus wonen’. Zij is een rasechte carnavalist en was in het jaar 2009 jeugdpage in het Kabinet van Jeugdprins Mitch d’n Eerste. ‘De’ Mitch met wie zij volgend jaar in het huwelijksbootje treedt. Ze zet zich tegenwoordig in al trainster bij dansgarde De Waalsterretjes en viert Carnaval met haar vrienden van dweilorkest Al Mo We Krupe. 


Mijn andere page is Lonneke Willems, 22 jaar jong en studeert rechten aan de Radboud Universiteit. Zij is al drie jaar gelukkig met vriend Hugo. Zij heeft Carnaval met de paplepel ingegoten gekregen. Zo zijn haar opa en oma al vanaf de oprichting (55 jaar!!) lid van carnavalsvereniging De Waoterjokers. Zij was in het jaar 2011 Jeugdpage in het Kabinet van Jeugdprins Ward d’n Eerste en is lid van Carnavalsvereniging St. Anneke. 


De adjudanten maken het kabinet natuurlijk pas echt compleet en dit zijn twee unieke kerels mag ik zeggen.

Antoin Kuenen, 51 jaar jong. Deze Nijmegenaar reist de wereld door als salesmanager bij Croonwolter & Dros. Is getrouwd met Mieke en samen hebben zij twee kinderen, Femke en Hidde. Antoin is een doorgewinterde trompettist bij Drumfanfare Michaël en jubilerend feestorkest De Uit Je Dak Kapel. Ook nog lid van Carnavalsvereniging St. Anneke. 

De andere adjudant is Raymond Megens. Hij is 37 jaar jong. Hij is werkzaam als brandweerman in onze Waalstad en heeft zijn eigen partyservice Megens. Is getrouwd met Wendy en samen hebben ze twee kinderen, Dylano en Selena. Hij is 15 jaar voorzitter van Carnavalsvereniging De Deurdrievers, die dit jaar haar vijfenvijftigjarig jubileum viert. 

Alle vijf zijn wij Knotsenburgers pur sang, en ondanks dat we een vereniging of dweilorkest vertegenwoordigen, overstijgt één gevoel alles en dat is het Knotsenburgs gevoel want Knotsenburg sit ien ons hèrt. 

We hebben tijdens de voorbereidingen al veel met elkaar voorgeproefd. Met een dagje teambuilding op mijn geboortegrond Goeree – Overflakkee en het prachtige Dordrecht als toetje.  De voorpret en cohesie was er snel met elkaar. In onze proclamatiepunten staan wij in al onze punten stil bij Knotsenburg, een carnavalsstad die de ingrediënten in huis heeft om er iets moois van te maken. Aan ons de taak om die ingrediënten ten volle te gebruiken. We moeten laten zien hoe trots we zijn op onze prachtige Knotsenburgse liederen. Ook meer samenwerking moet het fundament zijn om de toekomst van Knotsenburg te waarborgen.

U merkt al, we hebben er zin in en zullen vol hartstocht gaan voor de Knotsenburgse zaak. 

Beste Knotsenburgers, namens mijzelf en mijn kabinet wens ik jullie allen een fijn Carnaval toe.

Laten we afspreken elkaar vaak tegen te komen met Carnaval in de grootste feeststad van het land.


Was getekend,

Kabinet Lars den Eerste van Knotsenburg 

Proclamatiepunten-Lars-2018-2019