1. >
  2. Casper den Eerste –...

Casper den Eerste

Hallo lieve Knotsenburgers,


Op zaterdagavond om elf voor zeven zijn wij dan eindelijk geproclameerd als het Jeugdkabinet van het seizoen 2021-2022. Wat hebben wij al veel plezier gehad in de afgelopen maanden. Het begon met een bezoek van de CP Joël van Beek (die ik helemaal niet kende). Hij had een cadeau voor mij, toen ik dit opende kon ik mijn ogen niet geloven, er zat een prinsensteek in. Toen ik het eenmaal door had wat hij er mee wou zeggen was ik helemaal verbaasd en ik was er zelfs even stil van. Toen het besef er was, was ik helemaal blij en enthousiast, wat een enorme eer om jeugdprins te zijn. Daadwerkelijk een droom die in vervulling gaat.

 

Een week later was het volgende spannende moment, wie zouden de adjudanten en de pages zijn? Na een fantastische, gezellige dag bij onze CP waren het er snel over eens, wat een leuk kabinet hebben we! Daarna begonnen de vele oefen avonden, het bedenken van de proclamatie punten, het ontwerpen van de onderscheiding, het uitwerken van ons motto en ga zo maar door. Wat natuurlijk nog wel benoemd moet worden zijn de hilarische fotoshoot en de 2 avonden die we bij Eduard Vermeulen zijn geweest om onze danspasjes te oefenen (wat overigens hard nodig was).

 

We hebben veel zin om met alle generaties het aankomende carnavalsseizoen in te gaan! We zijn allemaal enorm trots dat wij de jeugd mogen vertegenwoordigen en zullen dit vol enthousiasme doen! Graag wil ik nu mijn kabinet aan jullie voorstellen:

 

Ik begin met mijn 2 toppages, Lynn Jacobs & Emi van Haren! Lynn is 14 jaar jong, ze zit in de 3e klas van het SSGN. Ze spreekt graag met vriendinnen af en houdt van dansen, wat ze bij ID dance doet. Ze is lid van carnavalsvereniging De Feestplekkers. Emi is ook 14 jaar en zit in de 3e klas van het Mondial College Meeuwseacker. Ze speelt hockey bij HCQZ en spreekt ook graag met vriendinnen af en ze danst bij dansgarde De Waalsterretjes.

 

 

Mijn 2 adjudanten vieren beiden al jaren carnaval in het mooie Knotsenburg. Bavo Daanen is 53 jaar jong, hij is getrouwd met Manuela en zij hebben samen 4 kinderen, Levi, Zoëy, Meadow en Dean. Hij houdt van NEC, Formule 1 en films. Hij is senator bij carnavalsvereniging De Deurdrievers. Antwan Roelofs is 47 jaar jong, hij is vrijgezellig en aan het daten. Hij houdt van hardlopen en geeft daarin ook training. Hij is senator bij carnavalsvereniging ’t Swerte Schaop.

 

Dan is er natuurlijk ook nog onze CP, Joël van Beek, hij zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is en houdt ons op de juiste momenten scherp. Hij is 38 jaar en gaat volgende maand trouwen met Nienke. Hij is trotse papa van Kenley die nu 2,5 jaar is. Hij voetbalt bij Kolping Dynamo en is senator bij carnavalsvereniging Kiek Ze Kieke.

 

Als laatste wil ik dan graag mijzelf voorstellen. Ik ben Casper Velderman en ben 14 jaar. Ik woon thuis samen met ouders, broertje Martijn en zusje Laura.

Ik zit in de 3e klas van het Stedelijk Gymnasium en speel waterpolo bij Aqua Novio ‘94. Ik heb vele jaren in de jeugdraad gezeten, waarbij ik zelfs 3 jaar president ben geweest. Mijn hele leven ben ik opgegroeid bij carnavalsvereniging Het Geberste Kruukske.

 

Ik wil graag afsluiten met ons motto: Carnaval in Knotsenburg is goud, daarom vieren wij het met de generaties jong tot oud!

Driewerf Knotsenburg alaaf,

Uw Jeugdprins Casper I