HOOFDSPONSOREN

WWW.KNOTSIE.NL

MEDIA

De Herenzitting

(gedeeltelijk uit ” Van De Prins Geen Kwaad ”)

Het convent van ex-prinsen heeft zijn faam vooral te danken aan de herenzittingen, die op de zondag voor carnaval in het Kolpinghuis worden gehouden. De uitnodiging van Het Geberste Kruukske aan ex-prins Dick I en ex-prins Ad I om in 1985 een Herrensitzung bij te wonen in Siegburg bracht de exen op het idee om ook de Nijmeegse mannen op iets dergelijks te vergasten. Geen wild mannengedoe, wel een stijlvolle zitting in de vroege uren, en een ‘gemengd’ feest na.

Het enthousiasme tijdens en na die eerste zitting op 26 januari 1986 was zo groot dat een nieuwe traditie kon worden bijgeschreven in de Knotsenburgse annalen. Tot op de dag van vandaag is de herenzitting – soms Muppetshow genoemd- op voorhand uitverkocht.

Het vernuft van de heren wordt elk jaar op de proef gesteld via vragen als ‘Wordt afzakken ophalen?’ (1991), ‘Blief ut kupke dreug?’(1994) of ‘Prikt-ie?’(2004). De antwoorden in de vorm van het jaarlijkse presentje werden collectoritems.

Inmiddels is de Commissie Herenzitting omgedoopt tot Stichting Herenzitting Knotsenburg. Het organisatie comité (zie foto) bestaat uit de ex-prinsen Willem Arns, Ruud Kleinschiphorst, Frans Hendriks, Lex Peters, Jos van Lier, Gerard Kerkhoff en Colin Skinner. Tijdens de 25e  Herenzitting namen Dick Huisman en Carol Boef, mannen van het eerste uur, afscheid.

Geen nieuws in deze lijst:

LAATSTE NIEUWS

Geen nieuws in deze lijst:

Countdown

Only days : hours : mins : secs up to the event!

TOT CARNAVAL